DB&S Machines trekt zich terug uit volgende editie van Prowood beurs/Gent


DB&S Machines BV,  één der grootste importeurs van houtbewerkingsmachines uit ons land, trekt zich terug als  grootste standhouder  (1300m²) van de driejaarlijkse beurs Prowood die gehouden  wordt in Flanders Expo te Gent,  oktober 2021.

Het gaat DB&S Machines BV voor de wind. De laatste 4 jaar werden groeicijfers behaald van 40% per jaar, en ook 2020, “het coronajaar”, belooft opnieuw een topjaar te worden.

Zaakvoerder Jan De Brabander van DB&S Machines BV maakt meteen duidelijk  dat zijn beslissing om niet deel te nemen  genomen  is op basis  van wijzigende marktsituaties.  De huidige beschikbare communicatiemiddelen zorgen ervoor dat technologie  binnen handbereik  ligt van iedereen, op gelijk welk moment. Dat zorgt voor een uitvlakking van de markt, ook in onze sector.
Uiteraard werd deze beslissing met onze partners OTT & Felder-groep overlegd  en doorgesproken.

Daarbovenop heeft Covid-19 ons doen inzien,  dat de zaken zoals we ze voorheen deden ook anders,  sneller en efficiënter kunnen.

Het zou trouwens zeer opportuun zijn, volgens  Jan  De Brabander, om te denken  dat na het Covid-19 vaccin,  alles  opnieuw “business as usual” zal zijn.
Er zullen  restricties  zijn en blijven,  en zeker op beurzen  zal dit resulteren  in een daling  van het aantal bezoekers. Momenteel worden cijfers  vastgesteld  van -40 tot-80% van het normale  aantal bezoekers van vakbeurzen voor houtbewerking in het buitenland!


Als  zaakvoerder investeer  ik graag  zolang  we spreken  over groei, over toekomst, over meer business, niet om dalende  cijfers  te zien. Daarom  is het in de huidige omstandigheden niet meer verantwoord om de kost van deze beurs te dragen.  Niet dat Prowood té duur is, maar ik heb het over ROI.  De centen die we nu niet uitgeven aan deze beurs zullen we investeren  in een meer dan waardig  alternatief zowel offline als  online. We hebben nog 1 jaar de tijd om daar verder over na te denken, echter onze marketing machine draait nu reeds op volle toeren, en spuwt reeds de eerste fantastische ideeën!

 

Noteer nu alvast oktober 2021 - DB&S Machines/Hooglede-Gits!