Opleiding CNC ism Talentenwerf en OCH

19 december 2016

Voor de tweede editie van de werkzoekendenopleiding tot CNC-operator, in samenwerking met het OpleidingsCentrum Hout (OCH) en verschillende sectorbedrijven, heeft Talentenwerf de opleidingsinhoud ge├╝pgraded op vraag van de werkgevers en het OCH.
Zowel op vlak van theorie als praktijk ging de lat aanzienlijk naar omhoog. Vier kandidaten werden geselecteerd – tegenover acht bij de eerste editie in 2014 – en hebben hun vooropleiding van 7 weken inmiddels achter de rug.
Vanaf 12 december draaien ze vier weken lang mee aan de CNC-machines van verschillende bedrijven actief in de hout- en bouwsector – een dubbel zo lange praktijkstage.

DB&S Machines, de leverancier van CNC-bewerkingscentra en andere houtbewerkingsmachines, en Leitz, fabrikant van gereedschappen voor diverse houtbewerkingen, organiseerden op vraag van Talentenwerf en OCH een extra opleidingsdag.
In de heel grote en operationele demoruimte van DB&S in Hooglede-Gits gaf account-manager Floris Rotsaert de cursisten een demo van het DB&S-machinepark. Vervolgens introduceerde Kevin Van Cortenberg, directeur van Leitz Be-Lux, ze in de bijhordende snijgereedschappen van Leitz.

Met een volledig pakket zijn de cursisten klaar om hun bedrevenheid in het vak te vervolmaken bij een bedrijf.
We hopen dat ze allemaal een geslaagd en leerrijk traject doormaken op hun weg naar vast werk in de hout- en bouwsector.

Meer info over de opleiding van talentenwerf vind je op : www.talentenwerf.be

Terug naar overzicht